10-те най-желани работни места в света: Реални позиции, за които всички си мечтаем

0  КОМЕНТАР/И

Казват, че ако избереш работа, която обичаш, няма да работиш нито ден в живота си. Като деца, почти всички знаем какви искаме да станем, като пораснем. И някои от тези мечти са наистина доста креативни. За щастие в днешно време има работни места, които ви позволяват да изживеете мечтите си, без изобщо да се чувствате като на работа. Ето кои са 10-те от най-желани работни места в света.

10-те най-желани работни места в света

Шоколадов консултант - 10-те най-желани работни места

1. Шоколадов консултант

Louise Thomas работи в шоколадовата индустрия от няколко години и шоколадът ѝ е страст. Създава своя компания, защото е била разочарована от липсата на осведоменост по отношение на финия шоколад.

Сега организира различни шоколадови събития, дегустации и консултации за хотелиерския и ресторантьорския бранш и търговците на дребно. Работата ѝ включва намиране на конкретен шоколад за важен клиент или разширяване на гамата на предлаганите шоколади в търговската мрежа на даден търговец.

Идеална работа за всеки любител на шоколада!

2. Дегустатор на бира

Ако пък предпочитате бирата пред шоколада, тогава е добре да знаете това:

Много пивоварни наемат не само технолози, но и обикновени потребители, които проверяват качеството на напитката им, преди тя да бъде пусната в продажба.

Като уелската пивоварна Evan-Evans. Те започнат търсене на дегустатори на бира, които да им помогнат с разработването на нова гама бира, но се сблъскват с проблем, който всеки работодател желае да има - получават повече от 250 кандидатури и им е било доста трудно да изберат само няколко от тях.

3. Лего скулптор

Кой не е сядал в даден момент от живота си пред кутия LEGO и не си е поставял за задача да построи фантастично творение от многоцветни пластмасови блокчета? За някои хора обаче това е нещо повече от игра.

LEGO разполага със сертифицирани професионалисти, чиято работа е да създават комплекти и различни модели за тях.

Те са базирани в центровете Legoland Discovery по целия свят. Конкуренцията за тези работни места е ожесточена. В света (по последни данни) има само между 9 и 30 такива професионалисти. Последният, получил тази работа, е 23-годишният Andrew Johnson, който изпратил видео кандидатура, а след това е преминал през 3 кръга за построяване на различни макети с лего и е преборил общо 45 конкуренти за същата позиция.

Уредник на остров - 10-те най-желани работни места

4. Уредник на остров

Позицията, съвсем разбираемо, е сред 10-те най-желани работни места в света.

Рекламирана за пръв път през 2009 г. от Queensland Tourism Board като „официално най-добрата работа в света“. Ролята на новосъздадена позиция е била да помогне за популяризирането на островите от Големия бариерен риф пред света и да даде тласък на туризма.

Британецът Ben Southall спечелил работата (както и 73 400 лири), за да живее на остров от Големия бариерен риф в продължение на 6 месеца, плувайки, изследвайки и като цяло забавлявайки се, докато снима видеа и популяризира островите в блога си. След 6-месечния си престой на острова, Ben става посланик на глобалния туризъм към Tourism Queensland.

Работа-мечта!

5. Панда бавач(ка)

Ако сте попадали на невероятните клипове, показващи ежедневието на бавач(к)ите на панди, знаете за каква неустоима позиция говорим. А ако все още не сте, вижте в какво се състои работата на тази позиция тук:

От играта с малките панди до приспиването им, тази позиция е желана от милиони любители на животните по света. (Има я и частта с чистенето, но всяка работа изисква жертви, нали?)

6. Спящ професионалист

Ако обичате да си поспивате или прекарвате цял ден на бюрото си, прозявайки се и пиейки кафе, за да се задържите будни, тогава може би трябва да помислите как да превърнете проблема в печеливша кариера.

Обикновено спящите професионалисти участват в университетски проучвания за съня, но има и такива, които изпробват различни матраци и луксозни легла, за да са те максимално удобни след това за клиентите.

Но възможностите не спират дотук. През 2009 г., например, по време на арт шоу в Музея за съвременно изкуство в Ню Йорк на няколко човека е било платено просто да спят като част от „живо произведение на изкуството“.

7. Дисни Imagineer

Позицията комбинира 2 различни думи – въображение + инженер (imagination + engineer = Imagineer).

Като Дисни Imagineer задачата ви ще бъде да измисляте възможно най-невероятните и луди идеи и да ги претворявате в реалност в Дисниленд парковете по света.

Ако мечтаете смело, имате техническа подготовка и обичате да правите хората радостни и щастливи, то това е вашата позиция.

8. Професионален прегръщач

На пръв поглед странна позиция, но явно има нужда и от нея, щом не само съществува, но и е сред 10-те най-желани работни места в света.

Първото професионално кафене за прегръщане отворя врати в Япония преди няколко години. Оттогава досега идеята се мултиплицира в много друго държави по света.

Професионалните прегръщачи обикновено работят на свободна практика и посетителите на кафенето им плащат, за да бъдат прегръщани до максимум 1 час.

Служител, тестващ водни пързалки - 10-те най-желани работни места

9. Служител, тестващ водни пързалки

Ето още една истинска позиция, за която много деца (и възрастни) си мечтаят.

И все пак задълженията включват и нещо повече от непрекъснато спускане по водни пързалки. Тестващите проверявате височината, скоростта, количеството вода, връзките между тръбите и приводняването.

Но, разбира се, между всички тези проверки за безопасност, се забавляват много.

10. Професионален гледач на Netflix

Да, има малка избрана група от хора, на които буквално им се плаща да седят на дивана по цял ден и да гледат Netflix.

Такава е работата на професионалистите в Netflix, категоризиращи и добавящи тагове към всички нови филми и сериали. Те пресяват огромни количества предавания и ги категоризират въз основа на нюансирани емоционални аспекти, които компютър не е в състояние да улови. Така всички зрители получаваме полезна информация какво можем да очакваме още преди да натиснем „Старт“ бутона.


Търсите нова работа? 

Дори и да не е сред 10-те най-желани работни места в света, достатъчно е тя да е смислена за вас и за другите, и работното място да е приятно и ненатоварващо психически.

Нашите кариерни услуги са насочени към търсещите ново работно място. Разгледайте ги тук и изберете най-подходящите за вас.


Прочети още


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Абонирай се за електронния ни бюлетин!

>
Success message!
Warning message!
Error message!