10-те най-четени статии през 2023-та година

0  КОМЕНТАР/И

По традиция в края на годината правим анализ кои са били най-четените статии в блога ни през 2023-та, за да разберем кои теми са се радвали на най-голям интерес.

Обединихме ги в настоящата статия, за да съберем на едно място важната за вас информация и така да ви улесним в намирането ѝ.

Тази година преобладава интерес към намиране на по-добри условия на труд, по-добро заплащане и подходяща професия. Пазарът на труда продължава да се диктува от работещите и това е чудесна новина за всички, които планират кариерна промяна или просто смяна на работодателя си през идващата година.

More...

1. Често задавани въпроси на интервю за работа

Информацията, свързана с участие в интервю за работа, е била една от най-важните за читателите ни през отминаващата 2023-та година.

В статията Често задавани въпроси на интервю за работа представяме 15-те обичайно задавани въпроси от работодателите в България по време на интервю. В нея ще откриете и примерни отговори, както и няколко стратегии.

Полезни ресурси:

  • За отлична подготовка за предстоящо интервю, ползвайте нашата кариерна услуга Симулация на интервю за работа. Ще проведем с вас 1-часово примерно интервю за избрана от вас позиция и ще ви върнем веднага обратна връзка и насоки.

Достъп до статията:

2. Ключови умения за CV

Голям брой посещения през тази година има и статията Ключови умения, които да включиш в CV-то си.

 В нея обобщаваме всички умения и способности, които работодателите се радват да видят в автобиографиите на кандидатстващите за свободни позиции при тях. Вижте кои са и добавете тези, които притежавате, в кандидатурата си.

Допълнителни ресурси към статията:

  • pdf файл с 44 ключови умения, които да добавите в CV-то си

Достъп до статията:

3. Напускане на работа

Процесът по напускане на работа е продължавал да вълнува читателите ни и през 2023-та година.

Статията Напускане на работа: как, кога и какво да направите предоставя детайлни инструкции за действие, както и необходимата ви информация и материали, за да напуснете лесно и сравнително безболезнено настоящата си работа.

Допълнителни ресурси към статията:

  • Бланки: Заявления за напускане и за оттегляне на предизвестие за напускане

Достъп до статията:

4. Безплатни сайтове за създаване на CV

Изготвянето на автобиография също е интересувало посетителите на сайта ни. На голям интерес се е радвала статията 4 безплатни сайта за създаване на красиво CV.

В нея ще намерите информация за безплатни платформи, с които можете сами да си създадете автобиография, както и примерни CV-та, изготвени с тях. В статията са посочени и плюсовете и минусите на всеки от сайтовете, за да знаете предварително точно на кой от тях да посветите времето и енергията си.

Полезни ресурси:

  • Ако търсите нова работа и искате да увеличите шансовете си за намиране на най-подходящата за вас, то препоръчваме да ползвате кариерната ни услуга Изготвяне на кандидатура за работа. Ще получите професионално изготвени и пресонализирани лично за вас и целите ви ново CV и шаблон на мотивационно писмо, така че да увеличите шансовете си да ви поканят на интервю за работа.

Достъп до статията:

5. Уволнение от работа

През отминаващата 2023-та година интерес продължава да предизвиква и статията Какво да направите, ако ви уволнят: детайлен план.

Тя съдържа ясен план за следване след освобождаване/ съкращаване от работа, трудово-правни положения при прекратяване на трудов договор, насоки за поведението ви през последния ви работен ден, както и детайлни инструкции за регистриране в Бюрото по труда и НОИ.

Допълнителни ресурси към статията:

  • Наръчник за изтегляне
  • Калкулатор
  • Бланка: Декларация за изплащане на обезщетение от работодател

Достъп до статията:

6. 15 идеи за собствен страничен бизнес

Продължаващото повишаване на цените дава отражение и върху фокуса на търсещите нова работа. Те вече се интересуват не само как бързо да сменят работата си с по-добра, но и как да изкарат допълнителни доходи, работейки за себе си в свободното си време.

15 идеи как да направите точно това ще намерите в статията Изкарай допълнителни доходи: 15 идеи за собствен страничен бизнес.

Достъп до статията:

7. Професия „Социален работник“

В блога ни има раздел със статии, посветени на различни професии. Една от тях, Професия „Социален работник“, е предизвикала интереса на тези, които в момента се ориентират към подходящото за тях професионално поприще.

Вижте я, за да имате възможно най-много информация какво се очаква от социалния работник и да прецените дали тази професия е за вас.

Полезни ресурси:

Достъп до статията:

8. Въпроси, които да зададете на интервю за работа

В първите 10 най-четени статии за 2023-та година попада и Въпроси, които да зададете на интервю за работа.

В нея ще намерите 60 смислени въпроси, от които да изберете няколко подходящи за следващото ви интервю за работа. И така да получите наистина полезна информация, която да ви помогне да вземете решение дали това са подходящите за вас позиция и работодател.

Полезни ресурси:

  • За отлична подготовка за предстоящо интервю, ползвайте нашата кариерна услуга Симулация на интервю за работа. Ще проведем с вас 1-часово примерно интервю за избрана от вас позиция и ще ви върнем веднага обратна връзка и насоки.

Достъп до статията:

9. Тормоз на работното място

В търсенето си на по-добри условия на труд, работещите са попаднали и на статията Тормоз на работното място.

Тя ви дава ориентир кое поведение на работното място би могло да се счита за тормоз и точно какво да направите, за да подадете официален сигнал и да прекратите тази неприятна ситуация.

Полезни ресурси:

Достъп до статията:

10. Препоръка за работа

Статията ни Препоръка за работа: искане и изготвяне също е сред най-четените през 2023-та година.

Тя предоставя подробна информация как да поискате препоръка за работа, от кого и кога да го направите. В нея ще откриете и примерни текстове на препоръки за работа.

Допълнителни ресурси към статията:

  • Примерен текст на имейл за искане на препоръка
  • Примерен текст на препоръка

Достъп до статията:


Това са темите, които са вълнували нашите читатели през 2023-та година.

Прегледайте статиите, изтеглете или закупете необходимите ви ресурси, и постигнете лесно кариерните си цели през 2024-та. Успех!


Прочетете още


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Абонирай се за електронния ни бюлетин!

Success message!
Warning message!
Error message!