10-те най-четени статии през 2022-ра година

0  КОМЕНТАР/И

По традиция в края на годината правим анализ кои са били най-четените статии в блога ни през 2021-ва, за да разберем кои теми са се радвали на най-голям интерес от читателите и абонатите ни.

Обединихме ги в настоящата статия, за да съберем на едно място важната за теб информация и така да те улесним в намирането ѝ.

More...

1. Често задавани въпроси на интервю за работа

Информацията, свързана с участие в интервю за работа, е била една от най-важните за читателите ни през отминаващата 2022-ра година.

В статията Често задавани въпроси на интервю за работа представяме 15-те обичайно задавани въпроси от работодателите в България по време на интервю. В нея ще откриете и примерни отговори, както и няколко стратегии.

Достъп до статията:

2. Ключови умения за CV

Голям брой посещения през тази година има и статията Ключови умения, които да включиш в CV-то си.

 В нея обобщаваме всички умения и способности, които работодателите се радват да видят в автобиографиите на кандидатстващите за свободни позиции при тях. Вижте кои са и добавете тези, които притежавате, в кандидатурата си.

Допълнителни ресурси към статията:

 • pdf файл с 44 ключови умения, които да добавиш в CV-то си

Достъп до статията:

3. Напускане на работа

За разлика от предишните две години, статията Напускане на работа: как, кога и какво да направиш вече не заема първото място.

 Статията предоставя детайлни инструкции за действие, както и необходимата ви информация и материали, за да напуснете лесно и сравнително безболезнено настоящата си работа.

Допълнителни ресурси към статията:

 • Бланки: Заявления за напускане и за оттегляне на предизвестие за напускане

Достъп до статията:

4. Уволнение от работа

През отминаващата все още нелека 2022-ра година интерес продължава да предизвиква и статията Какво да направиш, ако те уволнят: детайлен план.

 Тя съдържа ясен (и винаги актуален) план за следване след освобождаване/ съкращаване от работа, трудово-правни положения при прекратяване на трудов договор, насоки за поведението ви през последния ви работен ден, както и детайлни инструкции за регистриране в Бюрото по труда и НОИ.

Допълнителни ресурси към статията:

 • Наръчник за изтегляне
 • Калкулатор
 • Бланка: Декларация за изплащане на обезщетение от работодател

Достъп до статията:

5. Изготвяне на мотивационно писмо

Стигаме и до мотивационното писмо. Сред най-четените статии в блога ни през 2022-ра година е и Анатомия на едно мотивационно писмо.

 В нея ще откриете структура за изготвяне на наистина добро мотивационно писмо, отличаващо ви от останалите кандидати за работа. Ползвайте я и привлечете вниманието към кандидатурата си.

Допълнителни ресурси към статията:

 • 24 бланки на мотивационни писма

Достъп до статията:

6. Изготвяне на CV

През тази година на интерес се е радвала и статията Как да напишеш CV-то си, за да те поканят на интервю.

 В нея обясняваме защо европейския формат на CV не е толкова подходящ, и как да се откроите сред останалите кандидати, за да бъдете селектирани, а впоследствие и поканени на интервю за работа.

Допълнителни ресурси към статията:

 • Бланки за CV

Достъп до статията:

7. Препоръка за работа

Статията ни Препоръка за работа: искане и изготвяне също е сред най-четените през 2022-ра година.

 Тя предоставя подробна информация как да поискате препоръка за работа, от кого и кога да го направите. В нея ще откриете и примерни текстове на препоръки за работа.

Допълнителни ресурси към статията:

 • Примерен текст на имейл за искане на препоръка
 • Примерен текст на препоръка

Достъп до статията:

8. Въпроси, които да зададеш на интервю за работа

В първите 10 най-четени статии тази година попада и Въпроси, които да зададеш на интервю за работа.

 В нея ще намерите 60 смислени въпроси, от които да изберете няколко подходящи за следващото ви интервю за работа. И така да получите наистина полезна информация, която да ви помогне да вземете решение дали това са подходящите за вас позиция и работодател.

Полезни ресурси:

 • За отлична подготовка за предстоящо интервю, ползвайте нашата кариерна услуга Симулация на интервю за работа. Ще проведем с вас 1-часово примерно интервю за избрана от вас позиция и ще ви върнем веднага обратна връзка и насоки.

Достъп до статията:

9. Най-предпочитани работодатели през 2022-ра

През 2022-ра статията Най-предпочитани работодатели в България – 2022 г. попада в класацията ни за най-четените ресурси.

 Съдържа списък с 50-те най-предпочитани от търсещите работа компании, както и линк към страницата им с обяви за работа, от където можете директно да кандидатствате.

Полезни ресурси:

 • Не сте сигурни откъде да стартирате търсенето на нова работа? Ние сме на ваше разположение. Ползвайте 45-минутната ни дистанционна услуга Кариерна консултация, и получете яснотата, от която се нуждаете.

Достъп до статията:

10. Професиите на бъдещето

В статията Професиите на бъдещето: 27 работни места, които все още не съществуват споделяме мнението на различни специалисти кои ще са най-престижните и търсени нови професии, които ще се появят в бъдеще.

 Така имате ориентир какви нови умения да започнете да придобивате и в каква сфера да се насочите, ако сега започвате кариерното си развитие или ако просто искате кариерна промяна.

Достъп до статията:


Това са темите, които са вълнували нашите читатели и потребители през 2022-ра година.

Прегледайте статиите, изтеглете или закупете необходимите ви ресурси, и постигнете лесно кариерните си цели през 2023-та.

 Успех!

Прочети още


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Абонирай се за електронния ни бюлетин!

>
Success message!
Warning message!
Error message!