Придружаващ кандидатурата ти имейл

Повечето специалисти по подбор казват, че времето на мотивационното писмо е отминало. Но дори и то да отпадне като отделен файл, това не означава, че не трябва да изпратиш кратък придружаващ кандидатурата ти имейл, в който да обясниш защо кандидатстваш точно за тази позиция и точно там.

Прегледай нашите 6 примера за придружаващ кандидатурата ти имейл и ползвай текста, който ти допада най-много, когато кандидатстваш за работа и изпращаш автобиографията си на избрания от теб работодател.

More...

Придружаващ кандидатурата ти имейл: съдържание

придружаващ кандидатурата ти имейл

Предлагаме ти следната структура при съставяне на твоя придружаващ кандидатурата ти имейл:

Тема (subject)

Посочи какво е съдържанието на писмото ти в полето Тема/ Subject, така че работодателя да е наясно с целта му. Ако в обявата за работа е посочен Референтен номер (в повечето случаи съкратен на Реф.№), посочи и него в темата на имейла си. 

Например, ако кандидатстваш за Маркетинг специалист, напиши в полето Тема/ Subject - „Кандидатура - Маркетинг специалист, реф.№ SHC2R“

Поздрав

Съобщението ти трябва да включва професионален поздрав - Уважаема госпожо Иванова, например. Ако не си наясно с името на отговарящия за подбора, ползвай обръщението Уважаеми дами и господа.

След поздрава постави запетая и продължи с ново изречение на нов ред.

Тяло на имейла

Основната част на твоя придружаващ кандидатурата ти имейл дава възможност на работодателя да разбере за каква позиция кандидатстваш и защо трябва да те избере за интервю.

Целта на имейла ти е да се „продадеш“ по успешен начин, така че да получиш покана за интервю за работа. Затова той трябва да привлече вниманието на правещия подбора и да го убеди, че си най-подходящия кандидат за работата.

Тази част от имейла обикновено се състои от 1 до максимум 3 параграфа. Ето няколко идеи какво да включиш във всеки от тях.

Първи параграф

В първия параграф следва да уточниш защо пишеш този имейл.

Посочи позицията, за която кандидатстваш, и как си научил за нея. Ако тя ти е била препоръчана от някого, спомени го в тази част на твоя придружаващ кандидатурата ти имейл.

Следващи параграфи

В следващите параграфи опиши твоите най-подходящи за свободната позиция квалификации. 

Не копирай просто информация от автобиографията си. Посочи връзката между тях и изискванията, посочени в обявата за работа. Предостави и примери, ако е възможно.

Например, вместо да напишеш: "Аз съм много организиран", посочи следното: "По време на първите ми 6 месеца в АБВ ООД, организирах срещите на екипа, които се провеждаха всеки понеделник, и отговарях за придържането ни към времевата рамка на най-важния проект на компанията към момента. Тези две мои отговорности помогнаха на колегите ми да лесно да спазват важните крайни срокове."

Заключение

В този параграф спомени, че прилагаш като прикачен файл твоята автобиография.

След това завърши твоя придружаващ кандидатурата ти имейл като благодариш на работодателя, че е отделил време да го прочете и да обмисли твоята кандидатура.

Поздрав

Завърши с учтивото „С пожелание за успешен ден“ или с краткото „С уважение“

Постави запетая и на нов ред напиши името и фамилията си.

Подпис

Под името и фамилията ти следва да има твоя електронна визитка.

Тя обикновено включва координатите ти за контакт – имейл адрес и телефонен номер. Ако имаш LinkedIn профил, включи тук и линк към него.

Придружаващ кандидатурата ти имейл: 6 примера

придружаващ кандидатурата ти имейл

Персонализирай примерните текстове - включи в тях твоя конкретен опит и квалификации, и ги редактирай така, че да са ти максимално полезни. 

Обърни внимание и на отговорностите, посочени в обявата за работа, и се постарай твоя придружаващ кандидатурата ти имейл да демонстрира, че си най-подходящ свободната позиция.

1. Придружаващ кандидатурата ти имейл: мениджърска позиция

Управител на търговски обект

Мениджърска позиция

2. Придружаващ кандидатурата ти имейл: експертна позиция

Административна позиция

Току-що завършил университет

3. Придружаващ кандидатурата ти имейл: непълно работно време

Търговска позиция

4. Придружаващ кандидатурата ти имейл: доброволческа позиция

Доброволческа позиция

За финал

Вместо финал - още малко съвети:

Придружаващият кандидатурата ти имейл следва да е ясен и кратък – 2-3 параграфа са напълно достатъчни. 

Добавяй интервали между абзаците, за да се чете по лесно.

И накрая, винаги преди да натиснеш Изпрати, проверявай за граматически грешки и редактирай придружаващия кандидатурата ти имейл. Добре написаният текст ще демонстрира твоя професионализъм, комуникативни умения и внимание към детайлите.

Успех!


Прочети още


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Абонирай се за електронния ни бюлетин!

Success message!
Warning message!
Error message!