3 начина да направиш отлично впечатление на интервю за работа

0  КОМЕНТАР/И

Да направиш отлично впечатление на интервю за работа следва да е една от основните ти цели по време на първата ти среща-разговор с потенциален работодател. Така интервюиращите автоматично ще се сетят за теб, когато се стигне до вземане на решение кого да назначат.

Ето как да го постигнеш.

More...

3 начина да направиш отлично впечатление на интервю за работа

1. Демонстрирай истински ентусиазъм по време на интервюто

Работодателите обикновено имат опит с провеждането на интервюта за работа. Независимо дали са малка или голяма компания, те се срещат с много кандидати за работа.

И това което наистина прави отлично впечатление на интервю, е демонстрираният ентусиазъм.

Компаниите предпочитат служителите им да се вълнуват от работата, фирмата и корпоративната култура. Ако те отиват с удоволствие на работно място, към което истински са се стремили, то ще бъдат значително по-ангажирани с дейността, която извършват, и по-въвлечени във фирмения живот.

От друга страна, липата на ентусиазъм по време на интервю за работа, е ясен знак за интервюиращите какво е отношението на кандидата към свободната позиция и фирмата. И изводът им обикновено е, че той няма интерес. Затова и много лесно може да отпадне от подбора, дори и да е наистина квалифициран за заемане на позицията.

2. Не се страхувай да покажеш на интервюиращите твоята личност

Никой не иска да работи с робот. Не се дръж като такъв по време на интервюто си! Имаш уникална личност. Демонстрирай я и бъди себе си. Интервюиращите ще запомнят нещо, което е разчупило рутината им и шаблонните фрази, които чуват по цял ден. 

Затова, не се страхувай да кажеш уместна шега, да се засмееш заедно с някой от интервюиращите, или дори да вложиш емоция там, където ще се приеме добре.

Разбира се, следва винаги да преценяваш ситуацията „на място“. Например, би ли било подходящо точно пред тези хора да говориш с приповдигнат тон 10 минути за интересите си?

Опитай се обаче, наред с професионалното ти и учтиво поведение, да покажеш и себе си – кой си ти като човек и професионалист.

3. Изпрати благодарствено писмо след интервюто за работа

Все още много малко кандидати за работа изпращат кратък благодарствен имейл до интервюиращите след срещата си с тях.

Ако наистина искаш работата, ще искаш и да направиш отлично впечатление на интервю за работа. Затова, за да се отличиш от всички останали, изпрати такова писмо.

В него просто благодари за отделеното време и разговора на представителите на работодателя, с които си се срещнал, и отново потвърди интереса си към позицията и фирмата. 

Изпращането на благодарствено писмо ти дава последен шанс да се свържеш с интервюиращите и да се отличиш. Това е и последното нещо, което можеш да направиш, за да бъдеш запомнен, а не да си просто още един кандидат, част от всички кандидатстващи за позицията.


Целта ти при участие в интервю за работа е да се откроиш от останалите кандидати. Колкото по-запомнящ се си, толкова по-големи са шансовете ти да продължиш напред в процеса по подбор за конкретната свободна позиция.

Последвай съветите ни за правене на отлично впечатление на интервю за работа и се отличи ясно от конкуренцията.

Имаш нужда от помощ за подготовка за предстоящо интервю за работа?

Докато си тук, виж нашите статии, свързани с участие в интервю за работа като част от процеса по търсене на нови кариерни възможности. 

Вземи и свое копие на Наръчника за подготовка за интервю за работа, съдържащ над 160 стр. детайлни инструкции, примерни въпроси и отговори, и много информация.

Или просто се възползвай от професионалната ни кариерна услуга „Цялостна кариерна подкрепа“, включваща създаване на ефективни кандидатура за работа и LinkedIn профил, подготовка за интервюта за работа (и провеждане на примерни такива предварително), както и неограничен брой кариерни консултации.

Нуждаеш се от професионална подкрепа при търсене на нова работа?

Разгледай нашите професионални кариерни услуги и избери най-подходящата за теб в настоящия момент. На линия сме да окажем съдействие веднага.


Прочети още


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Абонирай се за електронния ни бюлетин!

>
Success message!
Warning message!
Error message!