Платформи с безплатни онлайн обучения

0  КОМЕНТАР/И

Независимо дали се стремиш към кариерно развитие или преквалифициране, ще се наложи да отделиш време за усвояване на нови знания и умения. Посещението на различни курсове е добра идея, но отнема време и не е препоръчително в настоящата обстановка, в която се намираме. Ако обаче откриеш подходящите онлайн обучения ще можеш да управляваш сам скоростта, с която да се придвижваш напред. 

В настоящата статия ти представяме няколко обучителни платформи за усвояване на различни знания и умения – езикови, бизнес, академични, технологични, и др.

Разгледай ги, избери курса, който ти харесва, и започни усъвършенстването си от удобството на дома ти.

More...

Чужди езици

Memrise

Memrise е онлайн платформа за обучение по чужди езици, която интегрира игрите в учебните си материали, смесвайки ученето и забавлението.

Busuu

Един от най-добрите езикови сайтове. Съдържа аудио записи, диалози и писмени упражнения.

Duolingo

Платформа, предоставяща интензивни и детайлни уроци по граматика на различни езици.

Кариерно развитие

ALISON

Безплатен обучителен сайт, предлагащ различни курсове - бизнес, технологии, здравеопазване, включително и сертифициране. Предоставя и онлайн обучения за развитие на професионални умения.

For Job Hunters

For Job Hunters е българска кариерна платформа, съдържаща онлайн обучения за усъвършенстване на уменията за търсене на нова работа. Абонатите на сайта имат неограничен достъп и до разнообразни наръчници и материали за изтегляне.

Технически умения

Codecademy

Сайт, посветен на преподаването на умения за програмиране - анализ на данни, изкуствен интелект, създаване на антивирусни и iOS приложения.

Code

Code също е сайт, фокусиран върху програмирането и създаването на приложения. Платформата предлага безплатни онлайн обучения по програмиране, създаване на приложения, роботика и JavaScript.

HTML Dog

HTML Dog е изчерпателен източник за изучаване на основите на програмирането и уеб дизайна, и обхваща голямо разнообразие от теми, като например JavaScript, CSS и HTML.

Skillcrush

Интерактивна онлайн общност за обучение по програмиране и уеб дизайн.

Hack Design

Дизайнери с богат професионален опит са съставили обучителен план, съдържащ 50 урока. Те включват създаване на мобилни приложения и уеб дизайн.

Microsoft Virtual Academy

Научи повече за информационните технологии чрез тази безплатна платформа. В нея ще намериш следните теми: интернет и информационни и облачни технологии

SAP

Безплатни онлайн обучения от SAP за всички, които се интересуват да научат за най-новите технологични иновации и как да оцелеят в дигитална среда.

Дигитални бизнес умения

Shopify Academy

Shopify платформата предлага безплатни онлайн обучения и курсове, водени от известни личности и реални предприемачи.

HubSpot Academy

Hubspot е платформа, предлагаща различни онлайн обучения, свързани предимно с дигиталния маркетинг. Уеб сайтът предоставя и сертифициране.

Moz

Ако се интересуваш от промотиране на съдържание за уеб, маркетинг в социалните медии и SEO, това е мястото, което трябва да посетиш.

Linda

Образователна платформа, съдържаща професионални онлайн обучения. Темите са разнообразни - бизнес, маркетинг, дизайн, фотография, и др.

Digital Garage by Google

Платформата съдържа безплатни онлайн обучения на български език, създадени да ти помогнат да развиеш собствен онлайн бизнес.

Google Analytics Academy

Analytics академията ще ти помогне да научиш всичко за инструментите за измерване на Google, така че да можеш да развиваш онлайн бизнеса си чрез интелигентно събиране и анализ на данни.

Udacity

Онлайн университет по дигитални умения. Той дава възможност на обучаващите се да усвоят полезни за бъдещите им работни места умения.

Академични курсове

MIT Open Courseware

На своята платформа MIT предлага разнообразни безплатни онлайн обучения, включващи учебни материали по изучаваните в университета предмети.

Stanford Online

Онлайн хъб за всички онлайн обучения на Станфордския университет. Платформата съдържа курсове, които могат да бъдат завършени директно от браузъра или чрез iTunes.

Harvard Extension

Harvard Extension предлага 800 безплатни онлайн обучения, базирани на учебния материал, преподаван в Харвард. 

Open Yale Cources

Както си личи от наименованието, сайтът предлага обучения само от Йейл, както и видеоклипове от реални лекции в кампуса.

US Berkeley Class Central

UC Berkeley предлага разнообразни безплатни възможности за онлайн обучение. Платформата включва информация под формата на допълнителни лекции, видео уроци и излъчвания на живо.

University of London

Подкаст страницата на Лондонския университет е друг чудесен източник за безплатно обучение. Сайтът разполага с аудио записи от кампуса, както и от 11 университета в и около Лондон.

University of Oxford

Оксфордският университет разполага с различни подкасти. Повечето са публични лекции или лекции от гостуващи преподаватели.

OpenLearn

Онлайн университетът предоставя уроци за студенти и професионалисти в различни формати. Всички курсове са безплатни, а темите са политика, изкуства, хуманитарни и социални науки.

Academic Earth

Academic Earth е сайт, съдържащ онлайн обучения от най-добрите университети в света.

Open Culture Online Cources

Ако се затрудняваш да намериш конкретен учебен материал, пробвай Open Culture. Сайтът съдържа безплатни онлайн обучения, включващи над 1000 лекции, видеоклипове и подкасти от университети по целия свят.

EdX

Друг чудесен вариант за безплатно онлайн обучение е платформата edX. Освен че обединява курсове от много училища, сайтът поддържа впечатляващо количество качествена информация по различни теми.

Coursera

Coursera е платформа за безплатно онлайн обучение и включва курсове от различни университети и организации. Това дава на сайта изключително богат набор от онлайн обучения, от които да избираш.

iTunes Free Cources

Удобно място за безплатно онлайн образование. Интегрира се безпроблемно с iPad, iPhone или iPod touch чрез приложението iTunesU. Курсовете често са комбинация от безплатни подкасти или видеоклипове и платено съдържание.

Khan Academy

Партнирайки си с много училища, Khan Academy предлага полезни, добре организирани онлайн обучения под формата на видео уроци.

TED-Ed

Друга страхотна онлайн обучителна платформа е TED-Ed - сайт, пълен с образователни и висококачествени видеоклипове.

Други умения

Udemy

Работейки с много образователни институции, сайтът предлага възможност за достъп до персонализирано висококачествено съдържание. В него можеш да намериш както безплатни, така и платени онлайн обучения на различни теми.

SkillShare

Skillshare е онлайн платформа с хиляди обучения за творчески настроените и любопитните. Темите в нея са разнообразни - илюстрация, дизайн, фотография, видео, и др.

За финал

Усвояването на нови знания и умения ще ти осигури конкурентното предимство, което ти е необходимо за успеха ти на силно динамичния пазар на труда. 

Надяваме се в тази статия да намериш точно тези онлайн обучения, които да ти помогнат да направиш следващата си кариерна стъпка.

Приятно учене!


Прочети още


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Абонирай се за електронния ни бюлетин!

>
Success message!
Warning message!
Error message!