Благодарствено писмо след интервю за работа

0  КОМЕНТАР/И

Ако се чудиш дали наистина има смисъл да изпращаш благодарствено писмо след интервюто ти за работа, ето отговорът: В повечето случаи, ако притежаваш всички умения и качества, които работодателя търси, най-вероятно ще получиш предложение за работа и без да благодариш формално.

Кандидатите за работа обаче, които не се задоволяват с най-вероятно, предприемат още една крачка към успеха си – изпращат кратък благодарствен имейл след интервюто си за работа.

More...

Инструкции за изготвяне на благодарствено писмо

Каква е целта на едно благодарствено писмо?

Отлично написаното благодарствено писмо ще ти помогне да се отличиш сред останалите кандидати и да бъдеш запомнен като внимателен професионалист, с когото би било приятно да се работи. 

А това винаги е плюс при вземане на решение на кого да бъде предложена свободната позиция.

Какво представлява благодарственото писмо?

Благодарственото писмо е кратък, издържан граматически и стилистично имейл до всички интервюиращи, на които имаш координатите, в което изразяваш благодарност за срещата ви и добавяш още един аргумент защо би бил най-подходящ за свободната позиция.

Освен това, в него можеш да зададеш още 1-2 въпроса, за които не е останало време по време на интервюто ти.

Благодарственото ти писмо със сигурност ще бъде запомнено, ако в него споменеш идея, обсъждана на интервюто, или споделиш нещо, което не е било обсъждано, но е във връзка с работодателя и работата, за която кандидатстваш.

Кога да изпратиш благодарствено писмо?

Изпрати благодарственото си писмо най-късно 24 часа след приключване на интервюто ти, спазвайки добрите практики за бизнес комуникация.

На кого да изпратиш твоето благодарствено писмо?

Изпрати благодарствения си имейл до основния служител в компанията, с когото комуникираш, или до всички интервюиращи, на които имаш имейлите. Използвай името и фамилията им в началото на писмото.

Препоръки

1. В обръщението си използвай г-н или г-жо + фамилията на служителя. Използвай първото му име, само ако изрично те е помолил за това по време на интервюто. 

2. Ако писмото ти е адресирано до повече от един интервюиращ, изреди фамилиите им по следния начин:


Уважаеми г-н Иванов,
Уважаема г-жо Тодорова,
Уважаеми г-н Петров,

/текст на писмото ти/


3. Опитай се да персонализираш твоето благодарствено писмо за всеки интервюиращ. Например, вмъкни в текста нещо, което всеки от тях е казал по време на интервюто.

Примерно благодарствено писмо след интервю за работа

Препоръчваме да адаптираш текста по-долу към твоя личен стил на изразяване и твоята работна история.

Пример

Уважаеми г-н Иванов,

Благодаря Ви за предоставената ми възможност да се срещнем лично на интервю за свободната позиция ............. в АБВ ЕООД!

Намирам позицията за отлична възможност за професионално развитие. Убеден съм, че бих бил полезен на компанията Ви и съм истински въодушевен от възможността да работим заедно.


Тук спомени в 2-3 изречения максимум:

  • нещо, което си научил за компанията по време на интервюто, което се е запечатало в съзнанието ти;
  • или нещо, което си научил за компанията или за индустрията, в която тя оперира, след интервюто ти;
  • или нова информация за теб, свързана с позицията – награда, която си получил, статия, която си написал, постижение, завършен курс;
  • или каквато и да било друга подходяща информация за теб и защо си най-подходящия за позицията.

С нетърпение очаквам да се видим отново!


Моля, свържете се с мен на aaa@draganov.bg или на 0000 123 456, ако имате допълнителни въпроси или има нещо друго, с което мога да Ви помогна да вземете решение.

С уважение,
Твоето име и фамилия

За финал

Целта ти по време на целия процес по подбор за избраната от теб позиция е да оставиш позитивно впечатление у интервюиращите и всеки служител на компанията, с който си се срещнал. Краткото благодарствено писмо е още една възможност да направиш това. 

Възползвай се от нея и се приближи с още една крачка до твоята работа-мечта.

Успех!


Прочети още


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Абонирай се за електронния ни бюлетин!

>
Success message!
Warning message!
Error message!